pondělí 31. března 2014

TAG: Liebster Blog Award

Krásný den Vám všem. Dneska můžete vidět, jak jsem strašně pomalá, jelikož na tento TAG mě nominovali už dvě bloggerky, s tím, že poslední nominace byla na začátku listopadu. Ou…rychlost nadevše.

Tento TAG je pro začínající blogy, hlavně pro ty, kteří mají méně jak sto pravidelných čtenářů. Bloggerka, která Vás nominovala Vám dá deset otázek, vy na ně odpovíte a vymyslíte nových deset otázek pro blogy, které nominujete zase Vy.

Naposledy mě nominovala Brunwen, takže budu odpovídat na její otázky, dám se rovnou do toho, ať tento článek není nějak moc dlouhý. Vzhledem, že je to první tag, který tu na blogu bude, nevím, jak moc se Vám článek tohoto tipu bude líbit a jestli ho vůbec někdo bude číst.

1.       Co pro tebe znamená tvůj blog?
Docela záludná otázka… Někdy mám pocit, že blog je velkou součástí mého života a že bych bez něj nemohla vůbec žít. Na druhou stranu pokud mám doma hodně práce (hlavně kvůli škole), tak jsou dny, kdy si na něj ani nevzpomenu. Ale blogový svět mám ráda pořád, i když zrovna nepřidávám články na svůj blog, tak stejně čtu ostatní blogy, prakticky jsem přestala kupovat časopisy, jelikož blogy jsou pro mě zábavnější a taky důvěryhodnější.

2.       Jaká část péče o tělo je pro Tebe nejdůležitější? (myšleno péče versus dekorativka apod.)
Nejdůležitější je pro mě asi šampón, bez toho bych nepřežila a na ničem jiným můj život asi nestojí. Radši vyjdu z domu nenamalovaná, než s umaštěnýma vlasma. To bych se pak sama za sebe musela stydět. Navíc by mi připadalo, že všichni kolem zírají na tu mastnotu a říkají si: „Proboha proč si ta holka neumyje vlasy?"

3.       Máš nějakého domácího mazlíčka?
Jo bohužel mám… dávno pradávno jsem si pořídila králíčka, po dvou letech, kdy z něj vyrostl oprsklý a tvrdohlavý jedinec, jsem na internetu zjistila, že se běžně dožívá i deseti let (je zvláštní, že přitom, jak jsem hledala, kdy tyto zvířata umírají, mi ten můj micák přehryzal kabel od internetu a internet mi přestal jet. Je to prostě filuta.).

4.       Která barva převládá v tvém šatníku?
Žádná. Ve skříni mám hotovou duhu, takže by se dalo říct, že pořád nevím, co mi sluší a nemám žádný vkus J

5.       Kam by ses chtěla v životě nejvíc podívat?
Mauricius, Skotsko…jo a taky tam jak se dojí ta duha a padá z ní Skittles…jo, Jamajka.

6.       Co ty a cizí jazyky? Jakou řečí umíš mluvit nebo bys chtěla umět mluvit?
Někdy mám pocit, že mluvím nějakým cizím jazykem, jelikož mi lidi moc nerozumí, ale taky je možnost, že moc piju a pak nerozumím já jimJ. Jinak něco žbleptnu anglicky, taky mám povědomí o němčině (ale tou už ani nežbleptnu). A rozumím slovenštině (když se zadaříJ). Umět bych chtěla asi všechny jazyky, musí to být fajn, když se dorozumíte všude, kam jedete.

7.       Chodila jsi někdy do nějakého kroužku?
Chodila jsem na flétnu, ale nebavilo mě cvičit, a tak když jsem po třech letech hrála pořád ty jedny noty, tak jsem to vzdala (vlastně mi to mamka konečně dovolila), ale pořád bych chtěla hrát na bubny. Chodila jsem taky do skauta, ale musela jsem tam pořád někoho poslouchat a vázat uzly, který mi nikdy nešly...takže taky konec (ale vydržela jsem tam asi čtyři roky). Mám za sebou dva roky výtvarky, což mě moc bavilo. Dělali jsme tam spoustu krásných věcí…keramiku, obrázky. To bych ráda chodila do nějakýho výtvarnýho kroužku i teď, ale sama se bojím. Dokonce je kousek ode mě nějaký výtvarný kroužek (asi se to jmenuje Relax), takže kdyby byl někdo z Brna a šel by tam se mnou, byla bych jedině ráda (prosím, pojďte tam někdo se mnou J).

8.       Kdyby sis sebou na opuštěný ostrov mohla vzít tři kosmetické produkty, které by to byly?
Žádné, na opuštěným ostrově bych přežila asi dva dny, pak bych se někde lekla nějakýho hada (opice, papouška, pavouka...) a umřela bych. Takže škoda balení J

9.       Kde vidíš samu sebe za 10 let?
Ježíššš..za deset let, budu docela stará. V té době bych asi ráda seděla u krbu ve svém domečku, někde na vesnici. Takže mám deset let na to, vydělat na domeček a postavit ho.

10.   Cvičení nebo dieta?
Rozhodně cvičení!!! Dietu jsem zkoušela jednou v životě a bylo mi z toho mrzutě. Navíc jsem objevila, že mě baví hopsat ve vodě a běhat…takže raději ten pohyb.

Na pokračování TAGU nominuji Kriss, Mona recenzie, Gleys, Al., Janču a Moni  (doufám, že jste tento TAG, ještě nepsaly, no pokud se Vám nebude chtít, tak Vás stejně nenutím J). Pokud máte chuť zúčastnit se tohoto TAGU taky a nejste nominovaní, klidně můžete, já budu jedině ráda.

Otázky pro nominované blogy:
1.       Dáš peníze raději za kosmetiku nebo za oblečení?
2.       Co v poslední době sleduješ za seriál?
3.       Jaký by si doporučila film?
4.       Najíš se raději v restauraci nebo doma?
5.       Maso nebo zelenina?
6.       Jaký blog nejčastěji čteš?
7.       Je lepší město nebo vesnice?
8.       Co si myslíš o produktech Apple? (Popřípadě vlastníš nějaký?)
9.       Jaký je Tvůj názor na TAGOVÉ články?
10.   Jaká je Tvoje nejoblíbenější činnost?

Doufám, že jsem Vás dneska neunudila,
mějte se moc krásně

Teress

pátek 28. března 2014

LadyBox - březnová eko edice

Krásný slunný pátek přeji Vám všem.
Po čtvrt roce jsem si koupila LadyBox, ano, nechala jsem se přesvědčit propagací na fb, která slibovala, že tato edice bude vytuněná eko krabička. Nemyslela jsem si, že krabička bude nějaká úžasná, ale přece jenom, když už jsem dopsala bakalářskou práci (konečně), měla jsem chuť si za odměnu něco příjemného koupit. A tak se stalo, že březnový Ekobox doputoval i ke mně.



Boxík měl tentokrát přírodní obal, jen jednu krabici kterou pošťák přivezl a v ní byly už přímo výrobky. První dojem jsem z toho měla nevalný, jelikož po Brandnooz boxech mi tento kosmetický přišel takový pidi. O to víc jsem byla ráda, když jsem se podívala dovnitř.

V první řadě mě zaujalo pleťové čistící mléko od Dr. Hauschky. Doma už mám z této řady masku a napařovač na póry. Všimla jsem si, že v boxu mohlo být ještě tonikum ze stejné řady. Na tonikum jsem četla moc pěkné recenze, takže při dalším nákupu si ho asi také pořídím.


Další věc, která mě oslovila byla micelární voda od Yves Rocher. Blbý je, že mám doma dvě neotevřené od jiných značek, ale ono se to časem zužitkuje. Navíc tato micelárka nádherně voní a i obal se mi moc líbí.

Další výrobky už byly „jen“ vzorky: Urban Veda – čistící gel (20 ml) a Denní krém (10 ml), Lavera – univerzální krém (25 ml), Kivvi – denní krém (1,5 ml), Weleda – zklidňující mléko (2x4 ml), Salcura –hloubkově čistící gel (3 ml).

Hodnota boxu tentokrát několikanásobně převýšila pořizovací cenu boxu (cca 980,- korun, já jsem box koupila ve slevě za asi 280,- korun), takže pokud patříte mezi ty, kteří nad těmito věcmi kalkulují, určitě byste měli velkou radost. Já se na obsahy boxu nedívám podle ceny, ale podle toho jestli jsem překvapená z toho, co jsem uvnitř našla, jestli se mi to líbí a v neposlední řadě jestli výrobky využiji. Protože ať nad tím budu přemýšlet, jak chci, finančně se mi box nemůže nikdy vyplatit. Jelikož nic z toho, co jsem v boxu našla bych si jen tak do obchodu koupit nešla, tím pádem bych měla tři stovky. Ono když by člověk koupil všechny boxy v roce, tak to dělá cca 3.600,- a za to už si koupíte něco docela slušnýho.

Po dlouhé době co jsem si box koupila, můžu s radostí konstatovat, že se mi opravdu líbí, a to všechno co jsem v něm našla. Příští box si ale objednávat určitě nebudu a nevím, kdy si objednám další, třeba to nebude tak dlouho trvat, nebo to bude třeba za čtvrt roku…a nebo, kdo ví? Kdybyste jenom viděli, kolik mám doma naplněných krabiček neotevřené kosmetiky (hlavně kvůli těmto boxům), tak byste to určitě chápali.

Mějte se krásně a přeji hezký (hlavně prosluněný) víkend,

Teress

úterý 25. března 2014

Moje vášeň jménem Scrapbook


Krásný den moji milí čtenáři, ráda bych Vám napsala něco, co mi už delší dobu vyplňuje moje volné chvilky (i ty, co bych se měla učit, psát bakalářku nebo si chystat otázky ke státnicím…jsem prostě nezodpovědná). Jedná se o Scrapbook, a protože jsem se rozhodla, sem občas přidat nějaký článek o technikách, nástrojích a věcí, co k tvoření používám, ráda bych Vás uvedla do toho, co to Scrapbook je.
 
Stránka z alba


Scrapbook je převážně pro ty, co rádi tvoří, zaznamenávají si různé zážitky, rádi fotí (nebo se fotí), zdobí si byt fotkami, dávají přáníčka.

Na počátku bylo jen slovo Scrap (výstřižek), dnes si ale pod tímto slovem můžeme představit spoustu dalších věcí. Mnoho lidí po celém světě v něm našlo svoji zálibu a trávení času. Stačí jen do instagramu zadat slova jako Scrap, scrapbook, scrapbooking a vyjede Vám spoustu obrázků tvorby z celého světa.
Scrapbook je převážně album s fotografiemi, kde se kombinují různé podkladové materiály a doplňky, podle Vašich představ. Neexistuje návod na to jak album tvořit a co k němu používat, je to jen o fantazii autora. To co se líbí přímo Vám a to co tím chcete vyjádřit.

Stránky z deníku
Pro mě jsou tyto alba daleko krásnější, než když mám fotky jen v elektronické podobě, nebo naskládané v obyčejném albu na fotografie či poházené v krabici. Je to něco, k čemu se velmi ráda vracím a stále dokola se dívám na již vytvořené stránky, na techniky, které jsem k nim použila a přemítám o tom, co příště udělám lépe. A samozřejmě mě to vrací do doby, kdy byly dané fotky pořízeny a jak mi tam bylo krásně.

Valentýnské přáníčko

K tvoření se používají různé vzorované papíry, různých tlouštěk a velikostí, nálepky, kartonové výseky, papírové kytičky….je toho spousta. Všechny tyto věci lze následně použít i na pohlednice, přání, kalendáře, rámečky na zdi…je toho mnoho. Mnoho možností. Možná i proto jsem si tuto tvorbu tak zamilovala. Nikdy nestagnujete a vždy tvoříte něco nového, něco v čem je kousek Vás a Vašeho života.

Znáte Srapbook? Tvoříte rádi s papíru? Doufám, že ano, protože mám v hlavě spoustu článků a soutěží na toto téma. A doufám, že Vás to bude bavit alespoň tak jako měJ

Teress


neděle 23. března 2014

Březnový Brandnooz box – neurazí ani nenadchne



Tento měsíc mi došel box nějak dřív, ale možné taky je, že ten minulý došel tak pozdě, že mi to tak připadá. Tím jak boxy došly relativně po sobě, nějak jsem se na tento netěšila, byl mi jedno a ani jsem se nehrnula do rozbalování.

Box obsahoval cukr s citronovou kůrou (VITANA), bonbóny strawberry mix (MENTOS), Big brownie a MilkCocoa (CORNY), smetana na vaření bez laktózy (MEGGLE), Sirup Bublimo příchuť Top Topic (JUPÍ), džem višeň s marcipánem (Schwartau), česnekový kečup (KAND), Müsli Maxipes fík (MIXIT, vzorek 50 g), Brambůrky s příchutí Chili (Chio).



Na první pohled mě z boxu nezaujalo vůbec nic a přišlo mi, že je toho v něm nějak málo. Po bližším prozkoumání jsem si řekla, že višňový džem s marcipánem a smetana na vaření je docela použitelná. Sirup Bublimo využiji do Sodastreamu, ale určitě nejsem cílovka. Já si kupuji sirupy přímo od Sodastream vždy, když jsou v akci, takže mě většinou vyjde jeden na padesát korun, a chutnají mi, takže nemám důvod kupovat jinou značku. Mixit znám a mám ráda, kupuji pravidelně a myslím, že vy co neznáte, budete za tento počin rádi.

Další věci nějak ani nebudu komentovat, protože mě opravdu nezaujaly, mám pocit, že je box pořád stejný, bonbóny a oplatky, chtělo by to nějakou změnu. Já bych uvítala potraviny, z kterých můžu vařit, a nějak si je užít, do oplatku dvakrát kousnu a už o něm nevím... Ráda bych třeba různé druhy olejů a koření, rýži, kaši, nudle, těstoviny… Je toho tolik, co by mi udělalo radost.

Ale víte, co mi mimo jiné udělalo radost? Minulý týden jsem konečně otevřela ořechové pití od Magisteru, co bylo v prvním vydání boxu a WAU!!! To je něco tak moc dobrýho, že o tom všude mluvím a všechny zvu k nám domů, ať přijdou ochutnat. Určitě si koupím další láhev. Je to opravdu moje TOP PITÍ!!! A to je také doporučení pro Brandnooz: už delší dobu nebyl v boxu žádný alkohol, klidně bych uvítala i malé balení, nějaké dvoudecovky vína, šampusu atd…
Pro mě byl březnový box, nejslabší. Se všemi boxy až do tohoto jsem byla spokojená, ale už mě nějak přestávají bavit. Je to pořád dokola to stejný, uvítala bych i změnu krabice, protože mám pocit jak kdyby mi pořád chodilo jedno a to samé, co člověka sice neurazí ale ani nenadchne…

Pokud Vás box s jídlem zaujal, koupit si ho můžete tady anebo se koukněte i na další recenze, které můžete najít například na fbBrandnooz boxu tady.

Co si o tomto boxu myslíte vy? Zavítal k Vám domů také březnový box?


Teress

čtvrtek 20. března 2014

Giveaway o dekorativku

Krásný den moji drazí čtenáři,

dnes po dlouhé době tu mám pro Vás nachystanou jednu giveaway.  Protože chci aby dárek dostal opravdu někdo kdo sem rád chodí a třeba tu i občas zanechá nějaký komentář, do soutěže se můžete přihlásit, jen pokud někde sledujete tento blog (fb, GFC), pokud ho z nějakého důvodu nesledujete, ale čtete, můžete se přihlásit také (jen pokud jste tu zanechali někdy nějaké komentáře, napište pod jakým jménem a já si to ověřím). Tím bych ukončila úvod a teď už pojďme soutěžit.

Soutěžíme o dekorativní kosmetiku: oční stíny Lambre (odstín 06) a sada na úpravu obočí Brow Addict.


Pravidla:
1.       Být pravidelným čtenářem mého blogu
2.       Zanechat na sebe v komentářích nějaký kontakt
3.       Do komentáře mě také napište odpověď na otázku : „Jaký kosmetický výrobek používáte nejčastěji, nebo který je váš nejoblíbenější?“
4.       Podmínkou je se o výhru přihlásit, končíme 4.4.2014

Výhercem se stává:

Al.



Al. prosím Tě pošli mi svoji adresu na mail (natalunka@centrum.cz) nebo do zprávy na FB (jistější:-)).

Pokud se mi Al. neozve do 1.5. (za týden), vyberu nového výherce GA. Takže doporučuji se sem 2.5. přijít ještě podívat.

Hodně štěstí Všem


Teress

pondělí 17. března 2014

Orchidej a tulipány u Kopřivů

Krásný den moji milí čtenáři. Když jsem se podívala dneska z okna, nestačila jsem se divit, jak je venku zamračeno. Minulý týden svítilo sluníčko, ven jsem chodila jen v mikině a nějak jsem se vnitřně naladila do módu „je tu jaro“. Dokonce jsme se s Božským a kamarádku byli podívat do zahradnictví v Šebrově,  o kterém jsem už několikrát psala (tady), byla tam výstava orchidejí a hlavně tulipánů. Tulipány miluji, je to moje oblíbená kytička. Daleko větší radost mi udělá, když mi Božský přinese jeden tulipán, než kytici růží. Růže jsou takové profláklé, vůbec nechápu, proč většina chlapů má pocit, že má pořád dokola kupovat růže.

Ale teď k té výstavě. Bylo tam tolik tulipánu, že jsem takových druhů pohromadě snad ještě neviděl (a to jsem byla v Holandsku J), mimo jiné tam bylo i velké množství nádherných orchidejí. Kdybych je uměla pěstovat, tak bych si nějakou hezkou pořídila domů, ale to já neumím. Myslím, že jsem nejlepší v tom „jak rychle zabít orchidej“. Po týdnu u mě doma ji upadne celý květ. Ale ne že by opadávala pomalu po lístečku, ona ten život chce vzdát vždycky tak rychle, že ze sebe shodí rovnou celý květ, takže mi zbude jen nevzhledný pahýl, který trčí z květináče.









Vzhledem k tomu, že se u nás doma nedaří ničemu co má květ, koupila jsem si v Šebrově květináčky s tymiánem a oreganem s tím, že příště pořídím ještě mátu a bazalku. Bylinky jsou totiž moje velká radost, ráda vařím, takže je vždycky zužitkuji. Doufám, že tak jako loni i letos v Šebrově v Zahradnictví u Kopřivů proběhne bylinkový týden. Samozřejmě Vás o případné akci budu informovat na mém facebooku.

Co vy a různé rostlinstvo, daří se mu u Vás? Nebo jste jak já a přežije tak tak kapradina?

Mějte se krásně a ať Vám pracovní týden rychle uteče,

Teress

pátek 14. března 2014

Pizza party


Krásný páteční den Vám všem. Někdy mě přepadne nezvladatelná chuť na to pozvat k nám domů nějakou návštěvu. Doma se pořád uklízí a člověk do toho investuje nejen čas, ale také peníze. A k čemu to, když nezavítá občas nějaká návštěva? Samozřejmě nejlepší je pozvat kamarádky, vypít pár sklenek vína a bavit se o….holčičích věcech J

Ale co je to za zábavu, když se pořád jen vykládá a popijí, to se nedá dělat věčně. Hlavně, když je člověk zavřený mezi čtyřmi stěnami. Proto je občas fajn udělat nějakou tematickou party. Naposledy jsme s kamarádkami měly pizza večírek. Udělala jsem spoustu těsta, už den předem a omáčku na pizzu. Pak už stačilo, jen aby si každý udělal pizzu podle svých představ a co si budeme povídat, s plným žaludkem i to víno chutná lépe J

Těsto na pizzu (podle Jamieho Olivera):
Suroviny: 200 g hrubé mouky, 800 g hladké mouky, 550 ml vlažné vody, lžíce soli, 4 lžíce olivového oleje, 1 sáček sušeného droždí
Pokud máte domácí pekárnu, ulehčíte si práci. Napřed do ní dáte tekuté suroviny a potom ty sypké, zapnete program kynutí a už jen čekáte. Pokud pekárnu nemáte, bude příprava těsta o něco složitější. Všechny suroviny smícháte dohromady a vypracujete hladké nelepivé těsto. Těsto dáte do mísy, přikryjete utěrkou a necháte asi hodinu kynout. Těsto se zvětší, alespoň dvakrát tolik (opravdu ho je pak hodně). Dokonce jsem ho musela mít ve dvou mísách.

Omáčka na pizzu:
Dělám ji podobně jako rajčatovou na špagety a je moooc dobrá. Vždycky ji sním hodně, ještě dřív, než začnu pizzu vůbec dělat. Na olivovém oleji osmahneme 2 cibulky, přidáme 2 stroužky česneku, 1 menší plechovku rajčatového protlaku, dvě plechovky krájených rajčat, sůl, bazalku, lžičku cukru a chvíli povaříme. Omáčka je za patnáct minut hotová.

Pečení v elektrické troubě:
Pizza udělaná v elektrické troubě, kterou máme doma, nebude nikdy taková jako ta v restauraci, trouba prostě nezvládne tak vysokou teplotu. S tím nic nenaděláme, ale stejně bude dobrá, jelikož si ji uděláte sami. Troubu dejte na nejvyšší stupeň a nechte pořádně vyhřát. Samotná pizza se pak peče (podle surovin) max. 10 minut.

Pořádáte doma nějaké večírky? Nebo chodíte na večírky Vašich přátel?


Přeji dobrou chuť,

Teress

úterý 11. března 2014

Aqua Marina – čistítko na pleť od Lush


Krásný den moji milí čtenáři, po dlouhé době Vám přináším kosmetický post. Dnes tu mám jedno čistítko na pleť od Lushe. Mělo být ruční výroby a lepšího složení (v tom já se nevyznám, ale složení máte vyfocené, takže když tak můžete posouditJ) a vyrobena byla v Chorvatsku, což pro mě bylo překvapením. Dokonce takové,  že jsem se podívala na všechny Lushí výrobky, co doma mám (balistiky, pěny..) a zjistila jsem, že vše bylo vyrobené v Chorvatsku. Nevím, proč se tomu tolik divím, ale čekala jsem spíše Británii nebo tak něco… Ale zřejmě v Chorvatsku to jde taky. Nemám nic proti Chorvatským výrobkům, v létě jsem si tam koupila několik levandulových mýdýlek (také ruční výroby) a musím říci, že to byly jedny z nejlepších mýdel, co jsem kdy měla (takže jestli pojedete v létě do Chorvatska, tak si když tak taky kupte, opravdu jsou skvělý).



Hlavní složkou je glycerín, který v Lushi vyrábí z rostlinného oleje a co si budeme povídat, glycerín není nic špatného a vyskytuje se ve většině výrobků (alespoň u mě doma J), změkčuje a vyživuje pokožku.

Čistítko už mám po druhé, jednou jsem ho měla v létě a jednou v zimě, takže si myslím, že už na něj mám kompletně utvořený názor. V létě jsem z přípravku byla docela nadšená, hlavně je výborný na spálenou a přecitlivělou pleť, protože je opravdu jemný. Trošku mi připadalo, jako bych si pleť myla mlékem. V zimě už to bylo trošku horší, jelikož jsem spálenou pleť neměla, takže jsem nic tak jemného nepotřebovala. A vzhledem k tomu, že mám přes zimu dost suchou pleť, vadilo mi, že přípravek je tak jemný, že po použití, mám na pleti stejné suché šupinky jako před tím. Marina trošku zatahuje póry, ale není to nic velkého.



Čistítko jsem se naučila používat zároveň s houbičkou od Misshy a byla jsem velmi překvapená změnou. Po použití byly póry krásně zatažené, černých teček o poznání méně a pleť byla trošku projasněná. Ale mám dojem, že lví podíl na tom má opravdu přímo houbička.


+
-
Příjemná vůně
Skladování (nejlépe v ledničce)
Jemný přípravek
Těžší manipulace při požívání
Nedráždí
Krátká doba spotřeby (3 měsíce)
Nevysušuje
Nevidím dlouhodobější účinky
Ruční výroba

Vhodné pro každodenní použití




Závěrem musím říci, že Aqua Marinu si už asi nepořídím, maximálně na léto, do zimy se nehodí, to si raději koupím brusinkovou štolu, o které jsem už psala tady klik. Hubku od Misshy si zřejmě koupím hned jak se mi tato zničí. No Aqua Marině dávám 2 hvězdičky ze tří, jelikož jsem s ní v létě spokojená opravdu byla, ale kdybych se měla rozhodovat podle posledních (zimních) měsíců, dala bych určitě o hvězdičku míň.
Máte s Aqua Marinou nějaké zkušenosti? Nebo s nějakým jiným čistítkem od Lushe? A čím si vůbec čistíte pleť vy?

Mějte se krásně

Teress

sobota 8. března 2014

Trochu jiný golf


 Krásný víkend moji milý přátelé,
dnes tu mám malý tip kam zajít v Brně. Vzhledem k tomu, že počasí je ještě velmi proměnlivé hodí se mít v záloze nějakou vnitřní aktivitu.

Včera jsme byli s Božským na „minigolfu“. Jedná se o Adventure golf (Novoměstská 2170/1C, Brno – Řečkovice) mělo by to být něco mezi golfem a minigolfem. Pro mě je to novější verze minigolfu. Je to tam pěkné, nové, s barem, kde si můžete dát alkoholické i nealkoholické pití.


Já jsem si dala jablkový džus (nevím proč, ale teď piji pořád džusy) a Božský preso s mlékem. Ceny byly úplně normální, nic drahého. Vrhli jsme se na hru. Dali jsme dvě kola, i když je v areálu 18 drah, ve dvou jsme to měli celkem rychle. Překážky nejsou těžké, je tam jedna těžší dráha, která nám moc nešla, ale jinak nic co by nezvládli malé děti. Při prvním kole jsme byli v areálu sami, ale na druhé kolo se tam objevila pěti členná skupinka asi dvacetiletých lidí, kteří byli trošku hlučnější. Jedno kolo jsem vyhrála já a druhé zase Božský, takže jsme si neměli co vyčítat a hru jsme si celkem užili.

Adventure golf, není nic, co by se dalo provozovat častěji, ale jednou za delší dobu je to zábava. Myslím, že pokud bychom tam měli děti, byla by to pro ně velká zábava. Takže jestli nemáte kam v Brně vyrazit, můžete zkusit tento golf. Je to dobrá změna.




Jak trávíte svůj volný čas vy? Máte nějaké doporučení, kam se dá o víkendu zajít?


Teress