sobota 30. dubna 2016

Vlog 1 - Jeseníky

Ubytování Království u Petra, termální park Velké Losiny a Filipovice



Království u Petra (odkaz)

Ubytovali jsme se v krásném srubu v obci Lipová-lázně, což je asi 6 km od města Jeseník. Penzionu Království u Petra bych ráda věnovala samostatný článek. Ale kdybyste se chtěli ubytovat někde u Jeseníku, tento penzion Vám určitě doporučuji.

Termální park Velké Losiny (web)

Termální bazény navštěvuji ráda a to z jednoho prostého důvodu „je tam teplo“. Pokud jste na tom stejně jako já a snažíte se vyhnout bazénům s ledovou vodu, máte kolem Jeseníků docela problém, tam jsou totiž na studenou vodu experti. My jsme tentokrát vyrazili do Termálního parku ve Velkých Losinách, který byl nedávno otevřen.
V době, kdy jsme tam byli my, byl otevřen jen vnitřní areál s (nemýlím-li se) čtyřmi bazény a jedním dětským brouzdalištěm. Teď to zní, že je to tam obrovské, ale není. Nachází se zde dva větší bazény, jeden menší a jeden mrňavý v patře. Bublinek a trysek je tam asi adekvátně k velikosti bazénů, byli jsme tam ve všední den, takže trysky nebyli moc obsazené.

Nikde na stránkách se mi nepodařilo dohledat teplotu vody v bazénech, ale vím, že se mi moc teplé nezdály. Nejlépe mi bylo v nejteplejším bazénu, ale ten byl stále obsazen všemi, co se jim líbí naložit se do teplé vody.

Ve vnitřním areálu se můžete sklouznout na jednom menším tobogánu, je spíš pro děti anebo pro takové strašpytle jako jsem já.

Bohužel v ceně nemáte žádné sauny, ty se platí zvlášť. Za příplatek můžete zajít také na masáž. A kdybyste se v bazénu začali nudit, k dispozici je bufet s dětským koutkem.

Nyní je otevřený i venkovní areál, kde by měli být čtyři další bazény včetně dětských bazénků.

Vstupné Vás vyjde na 500 korun na celý den. Pokud máte narozeniny, můžete bazén navštívit jen za jednu korunu.

Když srovnám cenu, tak musím říct, že je lepší navštívit Aqualend Moravia, kde toho máte daleko víc, nejen bazénu, ale celkově vyžití a prakticky levněji. Já sama nevím, jestli bych termální park ve Velkých Losinách ještě někdy navštívila. Moc mě to tam nezaujalo a za dvě hoďky nemá člověk co dělat.

Ski areál Filipovice (odkaz)

Teď v dubnu už asi bez komentáře. O sjezdovkách možná zase až v zimě J

Krásný víkend všem,

Teress

středa 27. dubna 2016

Brandnooz box (únor, březen)

Krásný den moji milí čtenář. Jestli tedy může být v počasí, které venku panuje krásný, protože nevím jak u Vás, ale tady v Brně je hrozná zima. Co v takovém počasí chcete dělat? Co třeba si přečíst o mém oblíbeném tématu a tím je jídlo.

Dlouho jsem se na blogu nezmínila o Brandnooz boxu a proto to dnes napravím. Podíváme se spolu na únorovou a březnovou edici. Nakonec si dáme jeden rychlý recept z červené řepy.

Únorový Brandnooz box


Obsah:
Žvýkačky Chupa Chups – asi tak jak by řekl Kevin: „Pro dětičky.“
DAYS Cake Bar jahoda
Wasa sandwich sýr s rajčaty a bazalkou – za novinky jsem vždy moc ráda, takže jsem sandwich s chutí přivítala. Bohužel mi vůbec nechutnal, proto letěl do koše (chutnalo to jako kompost, ne že bych někdy kompost ochutnávalaJ).
Čaj Lipton Lemon & Ginger – je dobrý, hodně zázvorový
Boneco Majolka – majonéza je skvělá věc, užijete ji na hodně způsobů, k hranolkům, k bramborám, do salátů, do pomazánek…
Semtex - limitovaná edice s přichutí granátového jablka – nikdy jsem energy drinky nepila, ale v poslední době si je v práci docela dávám. Rozdíl ve značkách nevidím, chutnají mi všechny stejně.
Nealkoholický sladový nápoj White Bear příchuť jablko a v další variantě příchuť jahoda
Tyčinky Kornspitz od značky Havlík – velmi mi chutnaly
Celozrnným tousty Racio  - já je měla už dřív a moc je nemusím. Hodně mi vadí, jak do nich kousnete, tak se začnou rozpadat a drobit.
Brambůrky Vrrruby od Bohemia
Jumex, brusinka – Jumex mám ráda, ale tuto příchuť už raději ne. Zatím mi nejvíc chutnal ananas.


Březnový Brandnooz box



V březnu přišel box, z kterého jsem byla nadšená a to především proto, že obsahoval velké množství novinek.

Nejvíce mě zaujaly farmářské instantní polévky, na způsob „zdravější polévka ze sáčku“. Příprava je úplně stejná, jako když máte obyčejnou polévku ze sáčku, ale samotná polévka je daleko bohatší, měla jsem čočkovou a polévkou s ovesnými vločkami. V čočkové plavalo hodně čočky ve vločkové zase vloček. Čočkovka mi chutnala víc (respektive vločková mě moc nezaujala, ale to je proto, že nejím vločky). Také se mi zalíbily jejich obaly, které mají průhlednou část, takže vidíte, co sáček obsahuje.

Další TOP produkt boxu byla SOUR CREAM jemná omáčka se zakysanou omáčkou od Spaku, kterou používám k zelenině a moc mi chutná.

Březnový box nám také přinesl předvařenou řepu, které poslední dobou dávám přednost před řepou syrovou. Nejen, že při její přípravě nemáte nikde binec od toho, jak se ji snažíte oloupat, ale také ušetříte čas, který byste museli vaření řepy věnovat.

Další produkty boxu:
Top Topic Citrón (0,5 l), Chocoland Frutiy (sušenka, moc dobrá), Maggi tekuté koření, Kand Živáňská omáčka tradiční, 2 x tyčinka Balconi, 3 ks čaje Ahmad tea (moje oblíbená značka čajů) a celozrnné těstoviny Zátkovky.


Mini recept na salát z červené řepy:



Suroviny: pokrájená předvařená červená řepa (březnový box), lžička majonézy (únorový box), klíčky podle chuti (měla jsem, čočku, hrášek a řeřichu), lžička bílého jogurtu, lžička zakysané smetany a pesto z medvědího česneku.

Příprava: Všechny suroviny dáme do mísy a pořádně promícháme.

Podáváme k hlavnímu jídlu jako salát nebo na celozrnném toustu (např. tousty Racio).

Zaujal Vás některý z Brandnooz boxů? Chtěli byste ho vyzkoušet? Právě teď si jeden můžete pořídit se zvýhodněnou cenou 129 korun přímo na Slevomatu (odkaz). Pokud Vás zajímají další informace ohledně tohoto zeleného boxu, naleznete je na stránce brandnoozbox.cz (odkaz).



Krásný zbytek dne,



Teress






Info: Tento článek není sponzorovaný, ani jsem žádný z boxů nedostala zdarma, ale menší spolupráce mezi mnou a firmou Brandnoo zbox existuje.

pondělí 25. dubna 2016

Oxygen Moisture od značky Dove

Řada vlasové kosmetiky pro větší objem vlasů



Krásný den moji milí čtenáři. Dnes bych Vám sem ráda napsala pár řádků o řadě vlasové kosmetiky pro větší objem vlasů Oxygen Moisture od značky Dove. Tato řada slibuje o 95% větší objem, bez ohledu na daný typ vlasů.

Myslím, že každý, kdo se nad tím alespoň trošku zamyslí, přijde k závěru, že díky šamponu najednou nebude mít super objemnější účes. Kdyby to bylo tak jednoduché, proč by existovaly různé laky, tužidla, kulmy fény, kulaté kartáče…

Když se na trhu objevila řada Dove Oxygen Moisture, která slibovala, že dodá vlasům opravdu úžasný objem, vyrojilo se najednou velké množství recenzí. Petra Lovelyhair o nich dokonce mluvila ve videu a chválou nešetřila, ale nejen ona, celkově na něj bylo dost pozitivních ohlasů. (Blogerům se nedá věřit, já to říkám pořád J, zvlášť těm, co mají velké množství spolupráci, a nepoznáte, jestli si produkt koupili nebo dostali.) To mě tenkrát nahlodalo a začala jsem uvažovat o koupi.

Běžně se šampon i kondicionér prodává kolem 130 korun. Na internetu je seženete pod stovku, a když si počkáte na nějakou akci, přípravky seženete kolem 80 korun i v drogerii. Docházel mi šampon a v Tetě měli na tyto dva produkty slevu, tak jsem si říkala, objem mi to nejspíš nedá, ale vlasy to snad umyje a vzala si šampon i kondicionér.

Večer, když jsem se naložila do vany a začala jsem si číst obaly, něco mě opravdu rozesmálo. Na obalech (jak u kondicionéru, tak u šamponu) je napsané: „Nezatěžující složení hydratuje jemné, splihlé vlasy a zároveň jim dodává až o 95% větší objem.**Čerstvě umyté vlasy šamponem Dove Oxygen & Moisture v porovnání s neumytými vlasy.“ Vážně? Já nevím, možná mám jedinečný vlasy, ale jde na nich opravdu vidět rozdíl mezi umytými a neumytými bez ohledu na to jaký použiji šampon. Připadá mi, že z lidí dělají blbce a jakoby říkali: „Umyjte si vlasy naším šamponem, budou lepší, než když si je neumyjete vůbec.“

Pokud přestanu rozebírat to, jestli šampon funguje na objem vlasů nebo ne (rozhodně ne víc, jak jakýkoliv jiný šampon) je docela dobrý a jsem s ním spokojená. Složení tedy nic moc, ale krásně voní, vlasy po něm dokonce zůstanou vonět několik hodin, zbytečně rychle se po použití nemastí, nevysušuje se pokožka. Trošku vysušuje vlasy (nic markantního). Pěkně pění, stačí ho nanést málo, má gelovou konzistenci, takže není moc řídký.

Kondicionér má podobné vlastnosti, jako šampon tzn. vůně atd., ale samozřejmě nepění a neumývá vlasy (je to prostě kondicionér). Žádné extrémně vyživující vlastnosti nemá, ale vlasy po něm krásně rozčešu a o to mi všeobecně u kondicionéru jde.

Dove Oxygen Moisture šampon

+
-
vůně
nezlepší objem vlasů
pěnivost
trošku vlasy vysušuje
textura

pěkný a praktický obal

mycí účinky


Dove Oxygen Moisture kondicionér

+
-
vůně
Mizivé vyživující účinky
obal
Nedodává objem vlasům
Vlasy se po něm krásně rozčesávají



S šamponem i kondicionérem jsem spokojená, nemá sice žádné nevšední účinky, ale nedráždí mi pokožku a vlasy umyje (pro to si koneckonců šampon kupuji).

Pokud o zmíněné vlasové řadě uvažujete, kupte si ji, je dobrá, ale pokud ji chcete kvůli vylepšení objemu vlasů, tak budete velmi zklamaní.



Jaký je Váš oblíbený šampon na vlasy?


Krásný zbytek dne Vám všem,


Teress

čtvrtek 21. dubna 2016

Vivat Zelňák – slavnosti medvědího česneku


Kdo mě sleduje na Facebooku ví, že v pátek a v sobotu se konala první akce pro oživení Zelného trhu s podtitulem „Slavnosti medvědího česneku“. Vzhledem k tomu, že se tento rok stal z medvědího česneku opravdový fenomén (to žádný rok nepamatuji) o kterém se píše, kam jen se podíváte a všichni si ho doslova zamilovali, bylo toto zaměření určitě výborným tahem. Já sama mám medvědí česnek moc ráda, nejvíce jen tak položený na chlebu s máslem. Letos jsme se na něj dokonce vydali a natrhali jsme ho tolik, že máme ještě teď doma dvě skleničky pesta, které je zase výborné na topinku nebo toust.


Jak už jste jistě pochopili, festival se konal na Zelném trhu v jeho horní části, hned nad běžnými zelináři. Vyrazila jsem hned dopoledne a dobře jsem udělala, bylo totiž krásně, teplo a úplně jasno.

Návštěvníkům bylo nabídnuto vařené nebo grilované jídlo z několika stánků a to od restaurace Jedna Báseň (jednou jsem byla v Bohunické pobočce a je to tam velmi příjemné), od bistra Mikrofarma, ERA kavárny a Šelepky. Pokud jste neměli chuť na celé jídlo, mohli jste si pořídit i nějaké drobnosti například pesto z medvědího česneku, které bylo možno na místě ochutnat, sladké i slané pečivo a k pití nějaké dobré víno, kávu či nealkoholické sodovky.






Dala jsem si hamburger z farmářského hovězího s majonézou z medvědího česneku, rajčatovou salsou a polníčkem v domácí máslové briošce od Mikrofarmy a musím říct, že byl výborný. Možná bych byla raději mít tam více medvědího česneku, ale jinak byl výborně ochucený, nebyl suchý a to maso…prostě super! Mikrofarmu nalezete na většině food akcí, co se v Brně konají. Až půjdete někdy kolem, neváhejte se u jejich stánku zastavit.



Po burgeru jsem dostala žízeň a tak jsem zavítala k Jedné básni, kde kromě skvěle vypadajícího jídla byly v nabídce také různé nealkoholické limonády. Já si vzala jednu okurkovou, ale bohužel mě moc nenadchla, i přesto, že tam nějaký ten okurek plaval, bylo na ní znát, že je převážně ze sirupu a byla hodně sladká. Nesnáším limonády ze sirupu, a když už to tak někdo dělá má to tam prostě napsat. Čekáte, že dostanete okurkovou limonádu z okurek (nečekaně) a pak máte sladkou šťávu ze sirupu. Docela často se setkávám, že se ze sirupu podává i mátová limonáda, to už mě teda zabijí, protože neznám nic hnusnějšího než mátovou šťávu.

Po „obědě“ nastal čas kávy. Nevím, jestli jsem měla kávu ze stánku, který patřil k festivalu, jelikož byl položený o něco málo níž. Nacházel se (dalo by se říct) pod stánkem Mikrofarmy, kávu tam prodávala paní, která měla v nabídce také krásně vypadající zákusky. Zákusek jsem si nedala, protože jsem před tím navštívila Cupcakekárnu, ale dala jsem si jedno cappuccino. No když pominu to, že paní nějak stávkoval kávovar (myslím, že značky Jura), protože měla přeplněnou odpadní nádržku, musím říct, že kdybych si udělala rozpustný kafe doma z konvice, budu na tom stokrát líp (a to neberu v potaz, kolik jsem za to platila).

Na festivalu se také konal doprovodný program, ale v sobotu dopoledne asi žádný nebyl.

Pokud jste vyrazili s dětmi, čekal tu pro ně takový menší koutek, kde si mohli například něco nakreslit.

A pokud by Vám tohle všechno nestačilo (a jste muž), mohli jste se zajít oholit k Kentaur Barber Shop.

Festival se mi líbil, byl takový komorní, ale milý. Pro příště bych možná udělala prostornější uličku mezi stánky, protože se tam nedalo pěkně projít a to tam těch návštěvníků nebylo až tolik.

Jaký máte postoj k medvědímu česneku Vy? Máte ho rádi nebo ho nevyhledáváte? Kupujete nebo si jdete natrhat do přírody?



Teress

úterý 19. dubna 2016

Soutěž o krásné hodinky s motivy Londýna



Pojďte soutěžit! Tentokrát o hodinky s motivem Londýna, které mi pro Vás věnoval internetový obchod postovnezdarma.cz (odkaz).

Hodinky s motivy Londýna




Vlastnosti:
·         Materiál: kov, PU kůže
·         Barva: bílá, žlutá, červená, zelená, modrá, černá, kávová
·         Průměr ciferníku: 4 cm
·         Délka pásku: 23,5 cm
·         Šířka pásku: 1,8 cm


Hodinky jsou moc krásné a já sama jsem jimi byla velmi překvapená. Jsou bytelné a vypadá to, že něco vydrží. K dispozici jsou v několika barvách a to v bílé, černé, červené, kávové, zelené a žluté. Pokud se Vám líbí, klidně si je objednejte (odkaz) anebo se zapojte do soutěže a já jednomu z Vás pošlu ty v černé barvě (ty se mi totiž líbí nejvíc).

Pravidla pro přihlášení:

Být čtenářem blogu.
Napsat mi do komentáře jaký článek se Vám tu v poslední době zalíbil.
Pokud nemáte nikde v profilu kontakt, tak připište ještě email.
Výherci se ozvu sama.

Vyhrává:




Hodně štěstí Všem,


Teress

pátek 15. dubna 2016

Trhy jako Brno a jedno Le Rendez Vous


 Krásný den moji milí čtenáři. Konečně, konečně, konečně je venku jakž takž hezky. Doufám, že to vydří alespoň přes víkend. Co chcete dělat, když je pořád škaredě? Minulý víkend jsme se rozhodli navštívit Trhy jako Brno, které byly venku u Vaňkovky (!) a francouzský festival Le Rendez Vous na Malé Americe (naštěstí vevnitř).

Trhy jako Brno byly hlavně upršené.

Na trzích jsme byli poprvé, i když vím, že bývají několikrát do roka. Tyto měly zaměření na asijskou kuchyni, ale moc asijské mi nepřipadaly a hlavně byly opravdu malé. Ochutnat jste mohli pokrmy připravované restauracemi jako je Klub cestovatelů, Kodo sushi, Veselá Vačice, TanarindTree a Podtthai restaurace. Nechybělo několik stánků s dezerty a různými jedlými i nejedlými záležitostmi. Také jste mohli shlédnout doprovodný program jako vietnamský umělecký soubor „sdružení Au Co“ a různá hudební vystoupení například Break Falls, Přístav a Bounty.



My jsme zamířili ke stánku Klubu cestovatelů (odkaz), kde jsme si vybrali Dal Palak, kuřecí Vindaloo a polévku Harira, což je Marocká polévka a byla výborná (i když bych si v ní uměla představit opečenou klobásu J). Jídlo z této restaurace nám chutnalo a nejvíce zabodovalo kuřecí Vindaloo i když na mě bylo docela ostré, takže jsem ho nemohla sníst tolik, kolik bych si přála. Porce byly (na trhovou akci) velké, takže jsem se naobědvala a na další ochutnávání už mi v žaludku nezbylo místo.

Přijďte na příští Trhy jako Brno

27. a 28. května – BURGER & HOT DOG FEST
24. a 25. června – FISH & SEA FOOD
27. a 28. srpna – ICE CREAM & CHOCOLATE
30. září a 1. října – STREET FOOD FEST
28 a 29. října – STEAKY & ZVĚŘINA

Protože bylo stále ošklivo, vydali jsme se na Malou Ameriku na Le Rendez vous, což je tradiční trh plný dobrot a designu s nádechem Francie.

Le Rendez Vous

Pořídit jste zde mohli různorodé více či méně zajímavé předměty. Nejvíce mi zůstaly v hlavě placky, takové ty na připnutí třeba na batoh, bylo jich tam několik stánků, ale koupit jste mohli i oblečení (většinou trička), knihy, dekorace, šperky, kosmetiku (převážně mýdla) a samozřejmě také něco k jídlu. K dostání bylo hodně dezertů, makronek a cupcaků, já si vzala jeden borůvkový cupcake, který byl hrozně dobrý, ale bohužel nevím, od koho jsem ho koupila. Prodávala je usměvavá holčička a měla stánek plný nádherných cupcaků a veselé ubrousky. (To jsem to teda vysvětlilaJ)



Mimo nakupování zde probíhal i doprovodný program (stejně jako tomu bylo u Vaňkovky). Šli jsme se podívat na workshop levandulových mýdel, kde brněnská firma Naturinka měla kratičkou přednášku o tom, jak vyrábí mýdla, o jejich složení, o účincích jednotlivých olejů… Bylo to velmi zajímavé a jsem ráda, že jsme přednášku stihli, protože jsem se dozvěděla spoustu nových věcí. Přednáška pak volně přešla do ukázky výroby levandulového mýdla a nakonec tu byla možnost si z mýdla vykrojit svoje vlastní mýdélko, které jste si odnesli domů. My jsme vykrajování mýdla nechali dětem a vydali se po celém dnu konečně někam do tepla.

Hamburgery v East Village

Den jsme zakončili v podniku East Village (Jaselská 2), kde se převážně mluví anglicky a v nabídce mají velké množství hamburgerů.

Angličtina samozřejmě ničemu nevadila, naopak mi to přišlo jako vítaná změna, mluvit můžete česky, obsluha odpoví anglicky, docela vtipný. Moc se mi také líbil interiér ve stylu amerického steak house a otevřená kuchyně.

Dala jsem si burger s avokádem (přišlo mi to jako zajímavá kombinace). Bohužel po přinesení burgeru mě na něj  přešla chuť. Takový nízký hamburger jako dělají v East Village, s malým množstvím surovin uvnitř, moc v Brně nepotkáte. Navíc houska nebyla dobrá, dávám přednost domácím vyšším žemlím. Je to škoda, protože maso chuťově bylo dobré, a kdyby hamburger stál 70 korun (místo nějakých 130), tak bych byla asi spokojená. Ale za částku, kterou za něj chtějí nestojí, to si raději zajdu někam, kde dostanu pořádnej vysokej hamburger. Někam kde můžu nadávat, že mi teče omáčka po rukách a ne sem kde vypláznu 130 korun a dvakrát si kousnu. Jejich hamburgery bych zařadila na úroveň fastfoodu.
 
Na té fotce vypadá burger větší než byl v reálu.



Podnik jako takový se mi líbil, na večerní drink bych sem klidně zašla, teda za předpokladu, že nebudu kouřit, protože v East Village se nekouří. K pití tu dostanete prakticky všechno podstatné pivo, víno, nějaký panáky, cocktaily a hlavně točené pivo Guinness, které jen tak někde nedostanete.


Teď to asi vypadá, že nedělám nic jiného, než celý den někde chodím a jím. Víte co, ono to tak nějak o víkendu zřejmě i bude. Když já mám tak ráda jídlo. Vy taky?


Byl někdo z Vás na nějaké této akci? A jak se Vám tam líbilo?

Krásný zbytek dne a super víkend,


Teress