úterý 24. ledna 2017

Brnohraní

Festival deskových her




Již po druhé se pro všechny fanoušky deskových her otevřely brány Střediska volného času v Lužánkách, kde se konal Festival deskových her s vtipným názvem Brnohraní. Brňané si zde mohli po dobu třech dnů za nepatrné vstupné zahrát jakoukoliv deskovou nebo karetní hru.

Akci pořádali jak jinak než fanoušci deskových her, SVČ Lužánky a obchod Planeta her. Také se na ní podílely firmy jako Mindok, Albi, Piatnik či Rexhry. Na místě byl také stánek s občerstvením a s nápoji, takže hrát jste mohli celý den a netrpěli jste hladem a žízní. Kdo nechtěl utrácet, mohl si sebou klidně přinést vlastní pití a svačinu, nic tu nebyl problém.


A jak to celé fungovalo?




Na místě jste si vybrali jednu ze stovek her, která byla v tu chvíli volná (a vždy jich bylo spoustu), sedli jste si s ní ke stolu a za okamžik k Vám přišel některý z přítomných vysvětlovačů. Ten Vám vysvětlil herní pravidla a ujistil se zda je chápete. Pak už Vám nebránilo nic v tom abyste si vychutnali hraní se vším všudy.

Pokud jste více soutěživí a volné hraní Vás moc nezaujalo, mohli jste se přihlásit do některého z probíhajících turnajů a změřit tak síly s ostatními hráči.

Když se Vám hra opravdu zalíbila mohli jste si ji dokonce za sníženou cenu zakoupit. Samozřejmě novou, ne tu  rozdělanou, co jste hráli u stolu :-)


My jsme si zahráli Zvířata na palubě (dokonce jsme si je přinesli domů) a Semafory – Zeměplocha. Obě hry se nám líbily a pobavily nás. Příště musíme na „deskobraní“ vyrazit dříve abychom toho stihli více.



Zvířata na palubě

Semafory - Zeměplocha


Dle mého názoru byla akce velmi vydařená, na místě byl dostatek skvělých her, kolem spousta lidí, co Vám ochotně poradili a velké množství obrovských stolů u kterých jste si mohli hry plně užít.



Další Brnohraní by se mělo konat na jaře, ale přesný termín ještě neznám. Určitě se přijdu opět podívat a Vy, pokud máte rádi deskové hry, doufám, také přijdete a společně si vychutnáme tu správnou herní atmosféru.



Slyšeli jste o Brnohraní nebo jste ho dokonce navštívili? Jaká je Vaše nejoblíbenější stolní hra?



Krásný večer Vám Všem,




Teress



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za komentář, určitě mě potěší :)